Förtält till husbil

Att sätta upp ett förtält kanske mest är förknippat med husvagn men saken är att det blir allt mer populärt att spendera långa tider i sin husbil. I takt med att husbilen blir mer och mer vanlig på våra campingar så växer också sortimentet av förtält till just husbilen. Idag finns ett stort urval av förtält till husbil. Det är lätt att hitta någonting som passar alla typer av campare. Med ett förtält till din husbil blir din campingsemester än mer bekväm och du får som ett extra rum där ni kan äta, förvara utrustning eller spendera regniga dagar.

När man ska välja ett förtält till sin husbil behöver man tänka igenom en del saker innan. Det finns olika sorters förtält till husbil och därför är det bra att veta innan hur man hade tänkt att använda just sitt förtält. En del kanske tänker sig att de vill ha ett smidigt förtält som går snabbt att sätta upp och ta ner för att kunna göra kortare stopp på campingar och resa runt. Någon annan kanske vill ha ett tält som är mer rymligt och som kan användas under längre perioder. En viktig egenskap som de flesta förtält för husbilar har är att de är fristående. Det betyder att du kan stänga den sida som vetter mot husbilen och sen köra iväg och låta tältet stå kvar.

För att få rätt höjd på sitt förtält till husbilen så mäter man från marken upp till nederkant av husbilens markis. Om man är osäker så brukar det gå bra att rådfråga någon återförsäljare av förtält om hjälp.

För den som tänker sig att göra korta stopp och snabbt resa vidare är det viktigt med ett förtält som är lätt och smidigt att sätta upp. Den här typen av förtält finns i många utföranden från många tillverkare. Priserna varierar kraftigt liksom kvaliteten. Skillnaden i kvalitet i förhållande till pris är ungefär det samma som för vanliga campingtält. De dyrare tälten väger ofta mindre, prasslar mindre och är lättare att sätta upp. De enklaste modellerna är de som reses med tältpinnar som förs in i sydda kanaler och bildar bågar. Ett sånt förtält kan en familj lätt resa på cirka 20 minuter och den tiden kan det väl vara värt att lägga på att få lite bättre plats till matlagning och umgänge.

Den som vill göra det riktigt bekvämt för sig köper ett uppblåsbart förtält. Dessa förtält sätts upp genom att man pumpar in luft i luftkanaler med en tillhörande pump. Det här gör att förtältet blir extremt snabbt och enkelt att resa.

Med ett förtält till din husbil blir semestern bekvämare.

Karin Engström