Inred uterum

Ett uterum är riktigt lyxigt att ha då det blir ett mellanting mellan balkong och ett vanligt rum. Har man dessutom en bra värmekälla kan man använda det som ett vanligt rum nästan året om. Hur man ska inreda sitt uterum beror lite på vilken typ av rum det är. Om man bor i ett hus och har ett uterum som leder ut i trädgården kanske man vill inreda det mer som en veranda, med snygga utemöbler och bord. Vanligtvis är det mer skyddat från insyn i ett hus vilket gör att man inte behöver tänka lika mycket på insynsskydd i uterummet.

Ett uterum som hör till en lägenhet och som används året om bör också inredas därefter. I vissa fall är det ganska mycket insyn och för att det ska kännas bekvämt att sitta där är det en bra idé att satsa på sådant som minskar insynen. Tänk utanför boxen – vem har sagt att man inte kan ha tavlor i ett uterum? Ställ dem lutade mot väggarna eller i hyllor, eller varför inte sticka ut rejält och ställa dem med framsidan mot fönstret. Endast din kreativitet sätter gränser och du gör som du vill i ditt eget boende. Olika typer av tavlor kan du hitta hos till exempel

https://sumopix.com/se

Ett uterum inreds ofta för att det ska kännas inbjudande och mysigt att sitta där, så satsa på att ha en skön fåtölj att vara i och hyllor med plats för levande ljus och temuggar. Satsa också på att ha några extra filtar eftersom det kan bli kallt på kvällarna eller om du tänker sitta där mycket under höst och vinter. Det behövs också en bra belysning för att du ska kunna läsa till exempel. Mysbelysning i all ära men det ger inte särskilt bra läsljus, så se till att skaffa en bra golvlampa som du kan rikta.

Matilda Sjöqvist