Så inreder du vardagsrummet

Vardagsrummet är nog ett av de rum som man spenderar allra mest tid i när man är hemma. Det är ofta där man hamnar för att umgås när man har gäster på besök, det är där man sitter på kvällarna för att se på teve eller så ligger man i soffan för att läsa en bok. Därför brukar man vanligtvis fokusera på att vardagsrummet ska bli så mysigt som möjligt när man inreder efter som det är där man tar det lugnt. Hur man ska inreda beror dock på vad man mest använder sitt vardagsrum till. Om det är så att man ofta har gäster hemma på middagar och fest behöver man lägga mycket vikt vid att det finns gott om sittplatser och utrymme för mycket folk. En rejäl soffa med plats för många är a och o, samt att det finns extra stolar och pallar att plocka fram när det behövs. Annars behövs det inte så mycket mer möbler i ett vardagsrum där umgänget står i fokus. Däremot är det alltid bra att ha ett soffbord som man kan ställa glas och tallrikar på.

Är man istället en person som mestadels lägger tid på att läsa i vardagsrummet kan man istället inreda med sköna fåtöljer att sitta i och en allmänt avkopplande miljö. Ett sätt att skapa avkoppling är att ha tavlor med förslagsvis naturmotiv, vilket finns hos bland annat 

https://sumopix.com/se

. Något annat som förstärker den mysiga känslan är att ha gott om filtar, kuddar och levande ljus medan man sitter och läser. Olika naturmaterial i jordnära färger passar också bra in i vardagsrummet liksom många växter. Gardiner i vita eller beigea toner ger ett bra ljusinsläpp i rummet och ger också en ombonad och mysig känsla. Satsa också på en bra belysning om du läser mycket, gärna en golvlampa som går att rikta.

Matilda Sjöqvist